Massey Ferguson, o marcă internațională a AGCO (NYSE:AGCO), vă anunță cu bucurie că fabrica sa din Beauvais (Franța) tocmai a produs tractorul cu numărul 1.000.000. Un alt eveniment semnificativ deoarece marca sărbătorește 175 de ani de existență. Marca produce tractoare în Beauvais de la 20 noiembrie 1960.

La un eveniment dedicat acestei realizări, Thierry Lhotte, Vicepreședinte și Director General Massey Ferguson EAME și Președinte al AGCO în Franța, a subliniat: “Sediul nostru Global Massey Ferguson din Beauvais s-a dezvoltat continuu în ultimii 62 de ani, lucrând cu și pentru fermieri. În numele tuturor angajaților noștri doresc să le mulțumesc clienților noștri pentru încrederea lor nesfârșită. Suntem deosebit de mândri că aceștia sunt reprezentați astăzi de proprietarul acestui tractor nou-nouț MF 8S.305 Dyna-VT, tractorul cu numărul 1.000.000 produs în Beauvais, dl Thierry Aubrée, producător agricol și contractant, în localitatea La Chapelle des Fougeretz din Bretania, Franța și Distribuitorul său local Hervé Motoculture

Dl Aubrée a explicat de ce a ales ca noul său tractor să fie MF: „Sunt pasionat de noile tehnologii, inclusiv ghidare RTK, controlul secțiunilor cu accent pe conservarea solului și practici agricole sustenabile. MF 8S emană această modernitate grație motorului eficient, transmisiei bune, ampatamentului perfect și oferă vizibilitate, confort în cabină și capacități de conectivitate pentru agricultura de precizie. Exploatând întregul meu parc MF de 4 tractoare, 3 combine, 2 prese mari de balotat și 1 manipulator telescopic, am descoperit un parteneriat reciproc avantajos cu distribuitorul MF bazat pe încredere comună.”

”Împreună cu echipa mea, suntem foarte bucuroși să reprezentăm întreaga rețea de distribuție MF care îi prefă dlui Aubrée tractorul cu numărul 1.000.000 de la Fabrica Beauvais. Acesta este un moment unic în viață deoarece există un singur tractor cu numărul 1.000.000 de la Beauvais și îi dorim dlui Aubrée un program de muncă lung și productiv”, a spus Jérome Mazière, Director General Hervé Motoculture, distribuitor Massey Ferguson ce deservește zone din Côtes d’Armor și Ille-et-Villaine din regiunea Bretania, Franța. “Suntem extrem de mândri de acest parteneriat de 40 de ani cu  Massey Ferguson și recunoscători pentru primirea de care s-a bucurat clientul nostru precum și de ocazia pe care am avut-o de a vedea cum fabrica din Beauvais și-a continuat desfășurarea activităților noi la un ritm impresionant în pofida acestor ultimi 2 ani dificili. Acest lucru va sprijini nevoile fermierilor”, a adăugat Jérôme Mazière.

Sărbătorirea a 62 de ani de producție în Beauvais de către lucrători dedicați.

Boussad Bouaouli, Vice-Președinte Producție Beauvais, a accentuat dedicația angajaților față de dezvoltarea Campusului MF Beauvais: “Din 1960, întotdeauna au existat oameni care au ținut fabrica în activitate, întotdeauna cu concentrare în principal pe părerea fermierilor pentru a răspunde provocărilor momentului și, mai presus de toate, cu o viziune clară asupra viitorului.”

Totul a început cu MF 825 în 1960. De atunci, fabrica s-a dezvoltat continuu producând tractoare emblematice conduse prin inovație, cum ar fi seria MF 3000 în 1986, primul tractor cu electronică la bord, seria MF 8600 în 2008, care a introdus conceptul de putere eficientă reducând impactul asupra mediului grație primei utilizări a tehnologiei  SCR pe un utilaj agricol, iar în 2020, noul MF 8S, cu conceptul premiat Protect-U cu spațiul de 24cm între cabină și instalația motorului, care reduce căldura, zgomotul și vibrațiile ce sunt transmise cabinei, și îmbunătățește răcirea și performanța. A primit premiul Tractorul Anului 2021, Punctul Roșu: Design de produs 2021 (Red Dot: Product Design 2021) și Utilajul Agricol 2022. (a se vedea comunicatele de presă dedicate uzinei Beauvais pentru detalii complete)

“Rădăcinile noastre sunt în Beauvais de acum 62 de ani. Această uzină, desemnată Fabrica Anului 2016 este la originea vremurilor noastre moderne și noul Campus MF global stabilește standarde noi și viitorul nostru”, a declarat Boussad Bouaouli. “Din 2010, fabrica a condus o transformare profundă prin implementarea Producției de tip lean (Lean Manufacturing), ce contribuie la îmbunătățirea calității și răspunde la cererea în creștere a clienților noștri. În 2013 am început programul de extindere a fabricii cu începerea liniei de asamblare a cabinelor Beauvais 2 și a accelerat din 2019 reintegrând activități, prin integrare verticală. A început cu centrul nostru logistic și lansarea în 2020 a altor activități avansate. Acestea includ un Atelier de Personalizare a Tractoarelor, ce permite proprietarilor să-și personalizeze tractoarele în funcție de nevoi, împreună cu o unitate de producție suplimentară pentru piese mici și prototipuri utilizând printarea 3D. Am dezvoltat de asemenea producția internă a componentelor hidraulice (1.340 referințe de piese) precum și recondiționarea cutiei de viteze, tipărirea tuturor etichetelor de tractoare (300 referințe și mai recent lansarea unei noi unități pentru producerea de rezervoare AdBlue® și combustibil: 4 referințe pentru moment și încă ne intensificăm eforturile pentru a ne atinge scopul final de a asigura rezervoare pentru toate unitățile noastre AGCO din Europa. Până la 100 de tractoare pot fi produse și expediate, în fiecare zi, la distribuitorii noștri cu 80% exportate în mai mult de 70 de țări. Producem serii de la MF 4700 M, MF 5700M, MF 5S, MF 6S, MF 7S, MF 8S și MF 8700 S. Toate puterile de la 75 la 405 CP și toate tipurile de transmisii.”

“Acum, când predăm acest tractor cu numărul 1.000.000, suntem pe punctul de a ne unifica fabricile într-un singur Campus MF de 54 ha cu toate departamentele sub un singur acoperiș: Producție, Inginerie, Achiziție, Suport Clienți, Piese, Vânzări și Marketing, Management de Produs, Finanțe, Juridic și Resurse Umane”, a adăugat Thierry Lhotte. ”Acest lucru oferă o mare flexibilitate, și experiența unică, abilitățile și angajamentul oamenilor care lucrează aici. Ei sunt forța motrice din spatele a tot ceea ce se întâmplă și acest eveniment important al producerii tractorului cu numărul 1.000.000 este succesul celor 2.500 de angajați ai noștri, inclusiv Asocierea pentru transmisii GIMA.”

Campusul MF va continua să desfășoare noi activități, condiții de muncă de ultimă generație pentru angajații săi și cel mai important să dezvolte și să lanseze produse noi în lunile ce urmează. „Acest lucru va menține Campusul MF Beauvais competitiv și va asigura că rămâne un loc centrat pe fermieri, ancorat în orașul Beauvais și ce acționează într-un mod sustenabil față de comunitățile locale și globale”, a adăugat Thierry Lhotte.

Caroline Cayeux, Primarul Beauvais, a subliniat faptul că acest Campus MF a continuat să se dezvolte în paralel cu zona comercială și rezidențială din jurul său și rămâne principalul angajator al orașului: “Fabrica Massey Ferguson de la Beauvais a jucat un rol semnificativ în povestea de succes a  Massey Ferguson, care cuprinde 62 de ani în Beauvais. La fel ca toate comunitățile din Beauvais, mă bucur că  AGCO intenționează să dezvolte în continuare Sediul Global al Massey Ferguson din Beauvais într-un mod inovator și sustenabil care face parte integrantă din dezvoltarea noastră urbană locală, conducând transformarea sustenabilă și inovarea spre reducerea amprentei de carbon și digitalizare. Acesta este un angajament puternic față de zona Beauvais ca sediu comercial și pentru asigurarea și crearea de noi posturi de muncă în orașul nostru pe termen lung. Felicitările mele cele mai sincere echipei MF pentru producerea tractorului cu numărul 1.000.000 în Beauvais și pentru următorul milion de tractoare.”

Trimite mesaj