Massey Ferguson, o marcă internațională a AGCO (NYSE:AGCO) vă anunță cu bucurie că seria MF 8S, de  înaltă eficiență și confort, a câștigat Premiului Utilajul Agricol 2022 pentru tractoare, la categoria 180CP - 400CP. 

„Toată lumea de la Massey Ferguson este onorată să primească acest premiu: Utilajul Agricol 2022, prin care se recunoaște de asemenea pasiunea și dedicația întregii echipe MF care și-a propus definească o eră nouă în domeniul tractoarelor simple și fiabile”, a spus Thierry Lhotte, Vice Preşedinte și Director Executiv Massey Ferguson, Europa și Orientul Mijlociu.

„Atunci când spunem că seria MF 8S este „proiectată de şi pentru fermieri” ne referim la  faptul că totul a început acum opt ani, cu o coală albă şi analiza noastră în detaliu a  „Vocii Clientului”, interviuri faţă în faţă cu clienţii şi operatorii din întreaga lume”, a explicat Jérôme Aubrion, Director Marketing Massey Ferguson, Europa și Orientul Mijlociu.

„Împărţim acest premiu cu acei fermieri deoarece ei ne-au inspirat să dezvoltăm acest tractor suprem, care este construit pe tradiţia redutabilă a Massey Ferguson de a livra utilaje accesibile care satisfac total cerinţele de zi cu zi ale fermierului,” a adăugat acesta.

Gamă simplă și fiabilă

Există posibilitatea de alegere între şase modele din seria MF 8S simplă și fiabilă – de la  MF 8S.205 de 205CP până la produsul reprezentativ de ultimă generaţie MF 8S.305 de 305CP. O alegere între pachetele cu specificaţia „Exclusive” sau „Efficient” şi o gamă variată de opțiuni le permit fermierilor să particularizeze tractorul pentru a se potrivi nevoilor lor individuale.

Toate sunt dotate cu ultima tehnologie, motoare AGCO Power cu şase cilindri, de 7,4 litri. Acestea dezvoltă putere maximă la o turaţie a motorului de doar 1.500 rpm, pentru economisire excelentă şi funcţionare silenţioasă. Controlul Puterii Motorului (Engine Power Management) (în funcţie de model) asigură o creştere a puterii de peste 20CP, împreună cu un cuplu suplimentar atunci când este cea mai mare nevoie.

Proiect unic Protect-U

Cu un spaţiu de separare de 24cm între cabină şi motor, conceptul unic Protect-U izolează complet cabina de zgomot, căldură şi vibraţii. Cu un nivel de zgomot de doar 68dB, este unul dintre cele mai silenţioase de pe piaţă şi, cu un volum interior de  3,4m³, este și unul dintre cele mai spaţioase. Un spaţiu de lucru luminos şi aerisit, cu o suprafață a geamului de  6,6m², dispune de spaţiu şi vizibilitate inegalabile.

Prin înlocuirea tabloului de bord cu noul terminal digital „MF vDisplay”, montat la stâlpul din dreapta al cabinei MF 8S, în fața șoferului rămân doar volanul și maneta de comandă (Power Control), ceea ce oferă vizibilitate excepțională în față peste capota zveltă, cu talie ca de viespe.

Noua cotieră Control Centre, dotată cu cea mai recentă manetă Multipad ușor de folosit, oferă control complet cu vârful degetelor. Această manetă compatibilă cu ISOBUS acționează toate funcțiile tractorului și include un micro-joystick integral pentru controlul celor două supape distribuitor.

Opțiune de transmisie remarcabilă

Tractoarele MF 8S sunt disponibile cu o opțiune de transmisie variabilă continuă (CVT)  inclusiv cea mai recentă Dyna-7, noua Dyna-E-Power și bine-cunoscuta Dyna-VT care este standard pe MF 8S.305 și opțională pe celelalte modele.

Un mod automat nou, care crește eficiența pentru Dyna-VT permite operatorilor să folosească maneta Multipad sau pedala pentru a schimba viteza de înaintare, în timp ce setează automat turația optimă a motorului în funcție de încărcătură și viteză. Pe lângă asigurarea unei funcționări mai uniforme, reduce și consumul de combustibil.

În mod alternativ, Dyna E-Power, cutia de viteze cu dublu ambreiaj combină avantajele unei transmisii variabile continue (CVT) cu abilitatea de a transmite puterea tot atât de eficient precum o transmisie mecanică.

Utilizează tehnologia cu dublu ambreiaj (Dual Clutch) pentru schimbarea vitezei și anticipează când să se facă schimbările uniforme. Asigură patru game cu șapte trepte și semi-suprapuneri pentru a spori la maxim performanța pe teren și pe drum.

O altă opțiune este noua transmisie semi-automată Dyna-7 de la Massey Ferguson, care oferă funcționarea ușoară și eficientă a unui total de 28 de viteze înainte și înapoi în patru game și șapte trepte uniforme.

Conectivitate completă

Cel mai recent terminal de 9”, Datatronic 5, este montat pe un braț reglabil. Cu ecranul tactil anti-reflex și tastele de comenzi rapide, este la fel de ușor și intuitiv de folosit ca un telefon mobil sau o tabletă.

Acest sistem cu ecran unic controlează toate funcțiile tractorului și gestionează întreaga gamă de utilaje agricole inteligente  MF Technologies inclusiv MF Guide, MF Section și MF Rate Control precum și captura și transferul datelor MF TaskDoc.

Pentru o mai bună flexibilitate a funcționării, utilizatorii pot alege de asemenea să controleze funcțiile pentru agricultura de precizie prin terminalul opțional Fieldstar 5 sau ecranul Datatronic 5.

Toate tractoarele din seria MF 8S pot fi conectate complet cu telemetria  MF Connect. O nouă funcție Geofencing îmbunătățește securitatea și gestionarea logisticii prin trimiterea de alerte la smartphone-uri și dispozitive dacă și când utilajele ies sau intră în zone predefinite.

Trimite mesaj