Massey Ferguson, marcă internațională a AGCO (NYSE:AGCO) este mândră să anunțe că seria sa MF 5S extrem de versatilă este câștigătoarea unui Premiu Farm Machine 2023 pentru tractoare cu o putere mai mica de 120cp. Prestigioasa distincție acordată de Groupe La France Agricole a fost prezentată în cadrul unei ceremonii speciale organizate în cadrul Salonului SIMA de la Paris, Franța, la data de 6 noiembrie.

Oferind cea mai bună vizibilitate din clasa sa și o rază de virare de top de 4m, cea mai îngustă capotă înclinată și caracteristici practice, tractoarele din seria MF 5S sunt tractoare cu încărcător excelente. De asemenea, datorită suspensiei opționale a axului din față, sarcinii utile mari și capacității sporite de cuplare, oferă o înaltă performanță atât pe câmp cât și pe drumurile publice.

Este o mare onoare să primim acest premiu prestigios, jurizat de specialiști internaționali. Acesta reprezintă o mare realizare pentru întreaga echipă Massey Ferguson care a proiectat acest tractor împreună cu fermierii”, a declarat Thierry Lhotte, Vicepreședinte și Director General al Massey Ferguson pentru Europa și Orientul Mijlociu.

Această ultimă distincție demonstrează modul în care Massey Ferguson stabilește standardele în acest sector important al tractoarelor”, a declarant Jérôme Aubrion, Director de Marketing al Massey Ferguson pentru Europa și Orientul Mijlociu.

Seria MF 5S îmbină dimensiunile compacte cerute de crescătorii de animale și de fermierii micști cu performanțe, ergonomie și confort excelente. Un adevărat cal de bătaie multifuncțional, gama MF 5S oferă opțiunea potrivită de putere și specificații  pentru toate aplicațiile. Aceste tractoare moderne oferă de asemenea o operare simplă și caracteristici îmbunătățite, cu costuri de proprietate reduse”, a adăugat el.

Performanțe ridicate în curți și pe câmp

Seria MF 5S oferă o gamă de cinci modele de la 105cp până la 145cp. Toate acestea vin cu o gamă de specificații Esențiale, Eficiente și Exclusive, care oferă o serie de caracteristici de îmbunătățire a performanțelor, pentru a răspunde nevoilor tuturor tipurilor de ferme și pentru a se potrivi tuturor aplicațiilor.

 

Toate modelele sunt echipate cu cele mai recente motoare AGCO Power cu patru cilindri de 4,4 litri, care respectă cele mai recente reglementări privind emisiile corespunzătoare etapei V și cu tehnologia simplă SCR „Totul într-unul”. Proiectată pentru întreaga durată de viață a tractorului, aceasta este perfect integrată pentru a menține vizibilitatea.

 Alegerea transmisiei

Tractoarele din seria MF 5S sunt disponibile la alegere cu Dyna-4 sau Dyna-6 SuperEco. Există de asemenea și funcția de frânare în poziția neutru (Brake-to-Neutral), care decuplează acționarea la apăsarea frânelor.

 Tractorul cu încărcător suprem

Seria MF 5S este cea mai avansată serie de tractoare cu încărcător  – oferind manevrabilitate de top în industrie și cea mai bună vizibilitate din clasa sa, datorită capotei înclinate, precum și un sistem hidraulic cu centru închis cu un debit mare de până la 110 litri/min. Operațiunile de încărcare se realizează mult mai ușor datorită comenzilor excelente ale transmisiei, funcției de frânare în poziția neutră (Brake-to-Neutral) și joystick-ului multifuncțional. Opțiunile Visio Roof oferă de asemenea o vizibilitate clară asupra atașamentului pe întregul interval de ridicare.

Cabinele tuturor modelelor din seria MF 5S sunt echipate cu un nivel înalt de specificații iar la modelele Exclusive și Efficient, sunt prevăzute cu o cotieră nouă.

La fel ca și cea din gama emblematică MF 8S recent lansată, aceasta găzduiește joystick-ul Multipad care controlează o serie de funcții care includ comanda de deplasare înainte/înapoi, mecanismul de cuplare și valvele hidraulice.

Performanțe de top pe câmp

Performanța înaltă pe câmp este asigurată datorită mecanismului robust de cuplare în trei puncte, care poate ridica cu până la 6.000kg – 14% mai mult comparativ cu modelele precedente. Dezvoltat pentru a fi montat cu noul ax suspendat, cel mai recent cuplaj față are un design integrat ce ajută la menținerea razei de virare de top de 4m.

Cu o capacitate crescută a cuplajului de la 2.500kg la 3.000 kg, permite operatorilor să îmbunătățească eficiența prin efectuarea a două operațiuni simultan cu accesorii mai mari și mai late. Datorită greutății totale impresionante de 9,5 tone a vehiculului, care depășește cu 12% greutatea precedentă, MF 5S poate transporta și manevra în condiţii de siguranță sarcini mai mari.

 Conectivitate completă

Tractoarele din seria MF 5S pot fi conectate complet cu telemetria MF Conect opțională. Funcția Geofencing îmbunătățește gestionarea logicii și a securității prin transmiterea de alerte către telefoanele inteligente și către dispozitivele mobile dacă și când mașinile ies sau intră în/din anumite zone predefinite.

Terminalul Datatronic 5 al Massey Ferguson’s este standard pe modelul Exclusive și opțional pe modelul Efficient. Această stație de informare a operatorului prin touch-screen compatibil ISOBUS monitorizează toate funcțiile tractorului și controlează orice accesoriu compatibil ISOBUS.

Ușor de operat prin intermediul terminalului Datatronic 5, MF E-loader permite operatorilor să monitorizeze funcțiile încărcătorului, să cântărească sarcini individuale, să automatizeze funcționarea graiferului precum și să configureze și să salveze secvențe automate pentru diferite cicluri de încărcare.

Datatronic 5 poate rula de asemenea pe MF Technologies/Smart Farming Suite, oferind funcții agricole de precizie care include direcția automata MF Guide precum și MF Section Control și MF Rate Control, care pot manevra acum până la 96 de secțiuni, trei brațe și cinci produse.

Software-ul MF TaskDoc preinstalat se utilizează pentru a crea registre de teren precum hărți aplicate, pentru a înregistra consumul de combustibil, pentru a întocmi rapoarte de sarcini și pentru a ține o evidență precisă a tuturor intrărilor la fiecare hectar.

Trimite mesaj