Massey Ferguson, marcă internațională a AGCO (NYSE:AGCO), anunță lansarea noii Serii MF 9S, care include șase modele cu puteri cuprinse între 285cp și 425cp. Toate acestea sunt caracterizate de designul inovator Protec-U și oferă mai multă putere, confort, control și automatizare în sector.

Proiectate pentru a oferi o versatilitate optimă, noile tractoare MF 9S cu cadru amplu sunt echipate cu renumita transmisie Dyna-VT ca dotare standard și vin cu o serie de caracteristici noi pentru a spori productivitatea și performanța.

MF 9S este noua navă amiral a „Epocii noilor tractoare” Massey Ferguson, simplă, fiabilă și conectată", spune Thierry Lhotte, Vicepreședinte și Director General al Massey Ferguson pentru Europa și Orientul Mijlociu.

Călătoria noastră a început în iulie 2020, odată cu lansarea MF 8S. Acest tractor revoluționar este rezultatul a șapte ani de cercetare intensivă de clienți din întreaga lume, care a inspirat dezvoltarea seriilor MF 5S, MF 6S și MF 7S – concepute pentru fermieri și de către fermieri,” a explicat el.

"Gama emblematică de tractoare, prima care poartă noul logo MF, se bazează pe succesul predecesorului său extrem de apreciat", adaugă Jérôme Aubrion, Director de Marketing Massey Ferguson, Europa și Orientul Mijlociu.

Pe lângă faptul că oferă în continuare performanțe și fiabilitate remarcabile, gama de tractoare MF 9S combină experiența îmbunătățită pentru utilizator cu o tehnologie inovatoare pentru a crea un adevărat tractor polivalent”, spune el.

„Toate acestea sunt echipate conform specificațiilor exclusive Massey Ferguson, oferind confort, productivitate și conectivitate de ultimă generație, cu MF Guide și MF Connect ca dotări standard. Odată cu lansarea modelului MF 9S, sosesc noi opțiuni suplimentare, inclusiv MF AutoTurn, AutoHeadland,TIM - Tractor Implement Management și un sistem centralizat de umflare a pneurilor (CTIS)", conchide el.

 

Beneficiile MF 9S

 

 • O gamă largă de tractoare puternice cu cadru mare, cu șase modele noi care oferă puteri maxime de la 285cp până la 425cp
 • Designul unic Protect-U al MF previne vibrațiile, îmbunătățind în același timp vizibilitatea și reducând nivelul de zgomot din cabină la doar 69dBa
 • Cea mai bună vizibilitate din clasa sa cu noua cabină spațioasă de 3,4 m³ cu o suprafață vitrată de 6,6 m², care este menținută curată de un nou ștergător ce acoperă 72% din suprafață.
 • Confort sporit și oboseală redusă a operatorului datorită noilor niveluri de opțiuni de automatizare, inclusiv MF AutoTurn, AutoHeadland și TIM ISOBUS Tractor Implement Management.
 • Capacitate de a reduce compactarea și consumul de combustibil cu noua opțiune de sistem centralizat de umflare a pneurilor pentru toate modelele, plus o gamă largă de roți și anvelope cu diametrul de până la 2,18 m (VF 750/70R44)
 • Performanță sporită și costuri de funcționare mai mici datorită unui motor AGCO Power economic de 8,4 litri, cu șase cilindri, cu un singur turbopropulsor și cu un control simplu al emisiilor Stage V, care nu necesită o supapă EGR.
 • Eficiență sporită asigurată de transmisia variabilă continuă
  Dyna-VT, ușor de utilizat și bine dovedită, montată standard
 • Utilajele moderne și complexe sunt manevrate cu ușurință de sistemul hidraulic puternic și eficient, cu debit ridicat și detectare a sarcinii, care oferă până la 400 litri/minut la 1.850 rpm
 • Stabilitate și tracțiune mai mari asigurate de ampatamentul de 3,1 m, care menține versatilitatea cu o rază de virare de 5,75 m pentru o manevrabilitate excelentă
 • Flexibilitate maximă de operare de la o greutate redusă, de 10.900 kg pentru un raport putere/greutate de neegalat, care poate fi mărită la 18.500 kg pentru tracțiune maximă
 • Siguranță sporită și o sarcină utilă mai mare datorită masei totale admise (GVW) excelente a vehiculului de până la 16t la 50km/h și masei totale combinate (GCW) de până la 50t (în funcție de piață)
 • MF By You, un nou serviciu de echipare din fabrică, permite proprietarilor să specifice completări pentru a contribui la creșterea productivității, confortului, performanței și versatilității.

 

Specificațiile noii serii MF 9S

 

Model

MF 9S.285

MF 9S.310

MF 9S.340

MF 9S.370

MF 9S.400

MF 9S.425

Motor

AGCO Power cu șase cilindri, 8,4-litri

Controlul emisiilor

Stage V cu sistem integrat All-in-One - DOC / SC / SCR - fără EGR

Putere max.

285cp

310cp

340cp

370cp

400cp

425cp

Putere EPM max.

315cp

340cp

370cp

400cp

420hp

Cuplu max. @ 1.500rpm fără EPM

1.250Nm

1.350Nm

1.450Nm

1.600Nm

1.650Nm

1.750Nm

Cuplu max. @ 1.500rpm cu EPM

1.400Nm

1.500Nm

1.600Nm

1.700Nm

1.750Nm

Capacități rezervor

Combustibil: 660 litri/ AdBlue: 68 litri

Transmisie

Transmisie variabilă continuă –  Dyna-VT

Specificație

Exclusiv

 

 

Performanță puternică și versatilă

 

Seria MF 9S oferă puteri între 285cp și 425cp. Pe lângă designul unic Protect-U al Massey Ferguson, toate modelele sunt echipate cu un design îmbunătățit al motorului și cu o transmisie Dyna-VT actualizată pentru a îmbunătăți performanța și productivitatea.

 

Gata echipate pentru o agricultură inteligentă, tractoarele sunt dotate standard cu telemetria MF Guide și MF Connect, în timp ce confortul și controlul sunt îmbunătățite și mai mult prin noile opțiuni MF AutoTurn, AutoHeadland și ISOBUS Tractor Implement Management.

 

Putere directă motor Stage V

 

Puterea pentru toate modelele MF 9S este asigurată de motorul bine dovedit AGCO Power cu șase cilindri și cu o capacitate de 8,4 litri. Sistemul de gestionare a puterii motorului (EPM) oferă o creștere a cuplului de până la 1.750 Nm și generează o putere suplimentară de până la 30cp la viteze de peste 15 km/h pentru aplicațiile PTO și hidraulice la toate modelele (cu excepția MF 9S.425).

Motorul respectă reglementările privind emisiile Stage V folosind o versiune simplificată a renumitului sistem All-In-One, care nu mai foloseșt o supapă EGR. În schimb, folosește un sistem de turboalimentare nou și simplu, cu un singur turbo avansat. Împreună, aceste actualizări sporesc considerabil fiabilitatea și reduc costurile de întreținere. Perfect integrat sub cabină, acest concept, combinat cu capota joasă, menține cea mai bună vizibilitate din clasa sa în partea dreaptă față.

 

Sunt disponibile inclusiv motoare care respectă reglementările privind emisiile prevăzute de norma Tier 3, în funcție de cerințele specifice ale pieței.

 

Pentru a asigura o capacitate suficientă pentru zilele lungi de lucru, fără a fi nevoie de realimentări, este prezent un rezervor de combustibil cu 10% mai mare, de 660 de litri, precum și un rezervor AdBlue de 68 de litri. De asemenea, motorul este proiectat să funcționeze cu combustibil HVO, pentru a oferi operațiuni mai sustenabile.

 

Cabină extrem de silențioasă și confortabilă

 

Instalarea unică a motorului și a cabinei Protect-U de la Massey Ferguson oferă vizibilitate și confort de neegalat. Cheia succesului său este un spațiu de 18 cm care izolează motorul încapsulat de cabină.

 

Acest lucru reduce zgomotul, căldura și vibrațiile din interiorul cabinei care, la 69dBa, este una dintre cele mai silențioase de pe piață. Cu un volum de 3,4m³, reprezintă, de asemenea, unul dintre cele mai spațioase spații de lucru din sector. Combinat cu o capotă cu talie de viespe, parbrizul înclinat oferă vizibilitate și confort de neegalat.

 

Scaunul cu specificații Premium este prevăzut cu un cotieră mare și confortabilă, care găzduiește terminalul cu ecran tactil Datatronic 5 și joystick-ul Multipad. Acestea asigură controlul și setarea optimă a tuturor funcțiilor principale, inclusiv a supapelor distribuitor electrice.

 

Operatorii care lucrează zile îndelungate vor descoperi că, pe lângă cutia ventilată de sub scaunul pasagerului, există și o gamă largă de compartimente de depozitare, suporturi pentru pahare și sticle amplasate în poziții convenabile.

 

Un sistem puternic de încălzire și dezaburire, cu aer condiționat cu control climatic, menține o temperatură confortabilă, prin intermediul a 14 ieșiri pe care operatorii le pot regla pentru a direcționa fluxul de aer.

 

Pe lângă specificația Exclusiv, există o opțiune suplimentară de Pachet Profesional, care oferă o conexiune pentru furtun de aer și alimentare electrică montată lângă trepte, împreună cu o cutie de scule portabilă, furtun, pistol de suflat și lanternă.

 

Vizibilitate de neegalat

 

Prin suprafața vitrată totală de 6,6 m² se asigură o vizibilitate de neegalat, în toate direcțiile. Parbrizul, care coboară spre partea din față, combinat cu acoperișul mare și proeminent, reduce strălucirea soarelui și ajută la menținerea cabinei mai răcoroase. Parbrizul este menținut curat prin acțiunea de ștergere exercitată de ștergătorul mare în formă de paralelogram, care acoperă aproape trei sferturi din suprafață (72%), în timp ce un alt ștergător curăță geamul lateral.

 

Pe lângă camera standard orientată spre spate, se pot adăuga alte trei pentru a oferi o vedere panoramică asupra utilajului, precum și asupra drumului din față și din spate.

O nouă configurație avansată de iluminare cu LED-uri la 360° transformă noaptea în zi, cu un total de până la 23 de lumini de lucru, pe lângă luminile de drum cu LED-uri și girofarurile incluse în acest pachet.

 

Comenzi tactile

 

Operarea optimă și intuitivă este asigurată de terminalul standard cu ecran tactil Datatronic 5 și de opțiunea de ecran extins Fieldstar 5. Noul tablou de bord digital MF vDisplay, ușor de citit, montat pe stâlpul cabinei, afișează toate informațiile despre tractor și permite personalizarea și modificarea ușoară a setărilor cu ajutorul unui buton rotativ prezent pe volan.

Automatizarea face munca mai ușoară

 

Cu MF 9S, Massey Ferguson introduce în plus noi niveluri de automatizare. MF AutoTurn, o opțiune pentru MF Guide, orientează automat tractorul pe următoarea linie de drum.

 

În plus, cu AutoHeadland, două secvențe de promontorii pot fi pornite și oprite automat, în funcție de poziția GPS a tractorului. Având în vedere că receptorul GPS Trimble oferă în mod standard o precizie sub un metru, acest lucru nu numai că îmbunătățește acuratețea repetabilă, ci îl scutește în plus și pe operator de sarcinile repetitive.

 

Acest pachet complet automatizat sporește productivitatea și precizia, reduce compactarea solului la capătul terenului precum și consumul de combustibil, reducând în același timp oboseala.

Terminalele cu ecran tactil Datatronic 5 și Fieldstar 5 opțional, echipate standard cu telemetria MF Guide, MF TaskDoc și MF Connect, facilitează o agricultură inteligentă, iar opționalele MF Section Control și MF Rate Control permit o creștere suplimentară a eficienței.

 

Funcționare automată optimă

 

Pentru o automatizare optimă, seria MF 9S este disponibilă opțional cu Tractor Implement Management (TIM). Acest sistem avansat bazat pe ISOBUS asigură gestionarea automată a funcțiilor electronice ale tractorului în funcție de cerințele de operare și ale utilajului.

 

Acest lucru permite unui utilaj compatibil TIM ISOBUS să poată gestiona și comanda funcțiile tractorului, cum ar fi viteza de înaintare și sistemul hidraulic, ceea ce îmbunătățește performanța și calitatea muncii, precum și confortul, reducând în același timp costurile și oboseala operatorului.

 

Protejarea solului și reducerea consumul de combustibil

 

Toate tractoarele MF 9S sunt vin echipate cu noul sistem centralizat de umflare a pneurilor (CTIS) de la Massey Ferguson. Controlat prin intermediul terminalelor Datatronic 5 sau Fieldstar 5, acesta ajustează rapid presiunea pentru a reduce compactarea și pentru a obține o tracțiune optimă.

 

Utilizând un compresor dublu, de 650 litri/minut, sunt necesare doar patru minute pentru a crește presiunea în setul tipic de anvelope VF 710/75R42 + VF 620/75R30 de la 0,8 bar la 1,6 bar.

 

S-a dovedit că CTIS reduce consumul de combustibil cu 10% până la 15%, precum și compactarea, facilitând o amprentă cu până la 150% mai mare. În același timp, sistemul poate crește tracțiunea și reduce uzura inutilă a pneurilor.

 

Transmisie standard Dyna-VT

 

Toate tractoarele MF 9S sunt echipate standard cu renumita transmisie variabilă continuă Dyna-VT de la Massey Ferguson, cu un nou sistem de gestionare a puterii pentru a oferi un cuplu suplimentar și mai mulți cai putere. Aceasta are un rezervor de ulei separat de sistemul hidraulic pentru a elimina orice risc de contaminare și pentru a prelungi durata de viață, fiind deosebit de util în cazul operării flotelor de tractoare.

Sistemul hidraulic extrem de eficient face față nevoilor celor mai solicitante utilaje

 

Tractoarele din seria MF 9S beneficiază de un sistem hidraulic ECO îmbunătățit. Acesta furnizează 205 litri/min la doar 1.650 rpm sau 270 litri/min la 1.850 rpm, ceea ce ajută la economisirea combustibilului și la reducerea nivelului de zgomot. Uleiul este furnizat de o pompă cu centru deschis și de una cu centru închis, cu o pompă dedicată pentru supapele de control.

 

O nouă opțiune de pompă dublă cu centru închis, care furnizează 340 litri/min la 1.650 rpm sau 400 litri/min la 1.850 rpm, este disponibilă cu șase supape distribuitor. O pompă furnizează un debit continuu către trei supape, în timp ce o altă pompă asigură un debit variabil la celelalte trei și se ocupă de circuitele auxiliare, cum ar fi direcția.

 

O nouă configurație cu șase supape permite utilizarea unei supape, într-un cuplaj de ¾", pentru a furniza un debit de 170 litri/min, în timp ce celelalte cinci furnizează în continuare 140 litri/min. Pentru o deconectare ușoară, toate supapele sunt echipate cu pârghii de decompresie.

 

Un rezervor hidraulic de o capacitate mai mare oferă o capacitate de 101 litri de ulei exportabil, pentru alimentarea echipamentelor complexe. Pentru a face față utilajelor mai grele, există o nouă opțiune de legătură hidraulică superioară, cu un berbec mai mare cu diametrul de 120 mm, pentru a crește capacitatea de ridicare la 20t.

 

O nouă legătură frontală, simplă, cu o capacitate de 5t, conectată la prima supapă posterioară, oferă o opțiune accesibilă pentru cei care nu au nevoie de cuple hidraulice frontale. Sunt disponibile de asemenea și configurații cu supape independente, care oferă până la două linii frontale, un retur liber și o priză ISOBUS.

 

Design versatil

 

Construite pe un ampatament de 3,1m, tractoarele MF 9S combină stabilitatea excepțională cu agilitatea. Cu o greutate de numai 10.900kg, MF 9S.425 oferă cel mai bun raport putere/greutate din clasa sa, de numai 25,4kg/cp, ceea ce sporește performanța.

 

Greutatea redusă mărește sarcina utilă și îmbunătățește economia de combustibil (1t de greutate suplimentară adaugă 1 litru/h în plus la consumul în transport), dar pentru lucrări de tracțiune grea și de tracțiune mai mare, tractoarele pot fi balastate până la 18.500kg, oferind un raport putere/greutate de până la 64,9kg/cp pentru cel mai mic model.

 

O creștere suplimentară a performanțelor pe teren și pentru transport este dată de masa totală admisă (GVW) excelentă de 16t la 50km/h, cu 1t mai mare decât cea a modelului MF 8700 S, și de masa totală combinată (GCW) de până la 50t (în funcție de piață).

 

O nouă punte față suspendată asigură o rază de virare de numai 5,75m, în funcție de pneuri. O punte spate cu diametrul mai mare de 125 mm, permite transmiterea unei puteri mai mari la sol și suportă sarcini mai mari.

 

Noua punte permite, de asemenea, montarea unei game mai ample de roți și anvelope, gama montată din fabrică incluzând Michelin EvoBib, precum și anvelope cu diametru mare, precum VF 750/70R44 de 2,18 m, care sporesc tracțiunea și reduc compactarea solului. Împreună cu opțiunea CTIS și cu greutatea redusă a MF 9S, acest lucru reduce și mai mult presiunea exercitată asupra solului, făcându-l ideal pentru operațiunile de pregătire a solului și de însămânțare.

 

 

Despre AGCO
AGCO (NYSE:AGCO) este lider global în proiectarea, fabricarea și distribuția de mașini agricole și de tehnologie agricolă de precizie. AGCO oferă clienților săi valoare prin intermediul


portofoliului său diferențiat de mărci principale precum Fendt®, GSI®, Massey Ferguson®, Precision Planting® și Valtra®.  Datorită soluțiilor agricole inteligente Fuse®, linia completă de echipamente și servicii AGCO ajută fermierii să hrănească lumea în mod durabil. Înființată în anul 1990 și având sediul central în Duluth, Georgia, SUA, AGCO a înregistrat în anul 2022 vânzări nete de aproximativ 12.7 miliarde $. Pentru mai multe informații accesați www.AGCOcorp.com.  Pentru știri, informații și evenimente referitoare la companie, urmăriți-ne pe Twitter:  @AGCOCorp. Pentru știri financiare pe Twitter, urmăriți hashtag-ul #AGCOIR.

Trimite mesaj